Wat is osteopathie?

Osteopathie is een behandelwijze waarbij verder gekeken wordt dan de gegeven klachten, gezocht wordt naar de oorzaak van de klachten. Er wordt vanuit gegaan dat als er in het lichaam bewegingsverlies is, op welk vlak dan ook, dit invloed heeft op alles wat er om heen ligt. Dit kan ervoor zorgen dat er uiteindelijk in het hele lichaam zoveel mobiliteitsverlies is, dat iemand klachten begint te ontwikkelen. Normaal gezien is het lichaam in staat zich aan te passen en te corrigeren maar op een gegeven moment gaat dit niet meer.

Het is belangrijk om te kijken welke structuren met elkaar verbonden zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voet die niet goed staat dit heeft gevolgen voor alles wat hierboven zit. De spieren maar ook de knie, heup en zelfs het bekken en de onderrug kunnen reageren op een verkeerde stand van de voet. Dit verklaart ook waarom de oorzaak niet altijd in het pijnlijke gebied ligt. Een metafoor wat ik hiervoor ook wel gebruik; wanneer u een lichtschakelaar, de bedrading en het lichtbolletje heeft en u haalt de schakelaar om en het bolletje doet het niet. Dan kan het probleem in het bolletje zitten maar ook in de bedrading of de schakelaar.

De osteopaat probeert op alle mogelijke vlakken te kijken. Deze vlakken zijn ; parietaal, visceraal en craniaal. Parietaal staat voor alle spieren, bindweefsel, fascien en gewrichten. Visceraal staat voor alle organen in het lichaam en cranio-sacraal voor he_MG_6527t kop-staart model. Hier wordt de verbinding tussen schedel, de structuren die hierin gelegen zijn, tot en met het stuitje mee bedoeld.

Bij behandeling zal er ook invloed uitgeoefend worden op deze drie vlakken, zodat de oorzaak kan worden aangepakt.

Voor meer informatie kunt u opnemen contact via het contactformulier. Of maak hier uw afspraak.