Over Laura

Laura van Mil osteopaat

Mijn naam is Laura van Mil. Ik ben een geboren en getogen Westlandse.

Na het afronden van de Mavo, ben ik naar Schoevers Opleidingen gegaan. Hier heb ik de opleiding secretaresse na één jaar afgerond. Een half jaar later behaalde ik ook mijn diploma directiesecretaresse/managementassistent. In mijn stage periode kwam ik erachter dat ik dit werk niet mijn hele leven wilde doen. Ik realiseerde me dat ik liever een combinatie van mentaal en fysiek werk wilde uitoefenen. Toendertijd wilde ik graag iets met dieren doen, ik stuitte op dieren fysiotherapie, dit leek mij wel wat. Maar voor ik deze opleiding kon starten moest ik wel eerst de opleiding voor humane fysiotherapie volgen.

Na wat informeren bleek dat het mogelijk was na het MBO, HBO fysiotherapie te gaan doen. Ik startte de opleiding in 2004 en rondde deze met succes in 2008 af. Helaas was toen de vraag naar dierenfysiotherapeuten erg afgenomen en tijdens mijn opleiding en stage kwam ik er steeds meer achter dat ik graag mensen wilde helpen, coachen en begeleiden. Het paramedische vak paste bij me.
Tijdens mijn opleiding was ik al actief bij de dames één van Westlandia Handbal. Daarnaast gaf ik ook nog medische training en pilatesles.
In juli 2008 startte ik in Monster als fysiotherapeute. In 2010 ben ik overgestapt naar ‘s-Gravenzande naar Fysio+zo, hier gaf ik naast de fysiotherapie ook een aantal uur medische training.

Ik wist dat ik ook door wilde leren. Mijn interesse kwam uit bij de osteopathie. Bij de osteopaten in de regio heb ik geïnformeerd welke opleiding zij aanraadden. Allen gaven ze aan dat de IAO het beste aangeschreven stond. Na het afronden van de fysiotherapie opleiding ben ik daarom direct gestart aan het IAO te Zeist. In juni 2014 rondde ik de opleiding Osteopathie af. En in oktober 2014 ben ik een praktijk voor osteopathie gestart in ‘s-Gravenzande (Westland).

In september 2015 ben ik gestart met de Postgraduate opleiding osteopathie bij Kinderen, bij Panta Rhei in Rijen.

In december 2016 heb ik de cursus Voeding en Osteopathie gevolgd.