Over Laura

Laura van Mil osteopaat

Mijn naam is Laura. Ik ben een geboren en getogen Westlandse.

Met een kleine omweg in het vak osteopathie terecht gekomen. Na het behalen van mijn Mavo diploma, ben ik doorgestroomd naar Schoevers Opleidingen. Hier heb ik de opleiding secretaresse na één jaar afgerond en een half jaar later behaalde ik ook mijn diploma directiesecretaresse/managementassistent. Tijdens mijn stageperiode kwam ik erachter dat ik dit werk niet mijn hele leven wilde doen. Ik realiseerde me dat ik liever een combinatie van mentaal en fysiek werk wilde uitoefenen.

Na wat informeren bleek dat het mogelijk was na het MBO, HBO fysiotherapie te gaan doen. Deze opleiding ben ik in 2004 gestart aan de Hogeschool Rotterdam en rondde deze met succes in 2008 af. Door de stages die ik gelopen heb kwam ik er steeds meer achter dat ik graag mensen wilde helpen, coachen en begeleiden. Het paramedische vak paste echt bij me! Tijdens mijn studie fysiotherapie ben ik actief geweest bij dames één van Westlandia Handbal en gaf ik naast medische training ook pilates lessen.

Ik wist dat ik ook door wilde leren. Mijn interesse kwam uit bij de osteopathie. Na het afronden van de fysiotherapie opleiding ben ik daarom direct gestart aan het IAO te Zeist. In juni 2014 rondde ik de opleiding Osteopathie af. En sinds oktober 2014 heb ik een praktijk voor osteopathie in ‘s-Gravenzande (Westland). Inmiddels ben ik gespecialiseerd in het behandelen van zwangeren, baby’s en kinderen. Daarnaast heb ik veel interesse in voeding en het effect hiervan op het lichaam.

  • september 2015-juni 2017; 2-jarige Postgraduate opleiding osteopathie bij Kinderen, bij Panta Rhei in Rijen
  • december 2016; cursus Voeding en Osteopathie, bij Panta Rhei
  • december 2019; cursus Integratie werkingsmechanismen evolutionaire voedingsleer. (level 2), bij Panta Rhei
  • januari 2020; international congress Fascia@sea
  • mei 2022; INTERNATIONAL CONGRESS VAGUS@SEA
  • mei 2023; An Osteopathic Approach to Treatment of Infants with GER/GERD (“REFLUX”). Bij Panta Rhei
  • november 2023; An Osteopathic Approach to Treatment of Infants with Tongue Tie. Bij Panta Rhei