De eerste behandeling

Wat kunt u van de eerste behandeling verwachten?

Nadat u een afspraak heeft gemaakt ontvangt u per e-mail inloggegevens om online een vragenlijst in te vullen. Het is van belang dat u deze vragenlijst zo goed als mogelijk invult. Hierdoor kan ik goed voorbereid starten met het onderzoek en vervolgens de behandeling.

Nadat we het intakeformulier doorgesproken hebben zal er gestart worden met een uitgebreid lichamelijk onderzoek dit betreft niet alleen het gebied waar de klachten zitten maar er wordt gekeken naar het gehele lichaam. Hierdoor wordt het functioneren van het hele lichaam in kaart gebracht.
De behandeling bestaat uit zachte handvattingen, mobilisaties en indien nodig manipulaties. De behandeling is bij iedereen anders. De behandeling doet geen pijn, het kan een enkele keer onaangenaam aanvoelen. Maar over het algemeen geeft het ontspanning in het lichaam.

De reactie op de behandeling is heel divers. Het is mogelijk dat u een paar dagen na de behandeling toename of afname hebt van de klachten. Het kan zijn dat u na de behandeling een paar dagen wat vermoeid of loom bent. Dit komt voornamelijk omdat het lichaam dan aan het werk is om de balans weer terug te vinden. Na de behandeling kunt u adviezen en of oefeningen ontvangen wat betreft voeding, sport en beweging.

Na iedere behandeling is het belangrijk dat u genoeg water drinkt.